زیر آسمان خدا

این وبلاگ داستان یک پسر ایرانیه که تصمیم گرفت بره امریکا و برای این کار دو سال اپلای کرد تا بالاخره پذیرش گرفت و ...

زیر آسمان خدا

این وبلاگ داستان یک پسر ایرانیه که تصمیم گرفت بره امریکا و برای این کار دو سال اپلای کرد تا بالاخره پذیرش گرفت و ...

پرسش و پاسخ: کاردانی و اپلای

پرسش

سلام دوست عزیز..وبلاگ جالبی دارید ! موفق باشید..دیدم شما هم دنبال اپلای کردن هستید...مثل که تجربش رو هم دارید..راسش من خیلی دوست دارم ادامه تحصیل بدم اما یه سری مشکل هست میخواستم شما یه راهنمایی بکنید ! راسش من دیپلم فنی حرفه ای دارم و الان دانشجوی کاردانی هستم..18 سالمه و 2و3 ترم دیگه دارم...میخواستم ببینم به نظرتون این کاره درستیه که من کاردانی رو تموم کنم برم خدمت بعدشم ادامه تحصیل ؟! خوب یه کم میتونم کسری خدمت جور کنم یا شایدم معافی...اما خوب مشکلم اینجاس که چجوری اپلای کنم ؟؟؟ اصلا کارم درسته که با فوق دیپلم برم !؟ چون حداقل یک سال از کاردانیم میپره !!! اونش زیاد مشکلی نیست چون پای پیش دانشگاهیم میره..خوب من هدفم فنلاند یا نروژ یا جاهایی هست که بتونم کم هزینه تحصیل کنم چون باید مستقل بشم...زبانم یه چیزایی بلدم اما واسه مدرک اقدام نکردم..آخه هوز کشور مقصد رو انتخاب نکردم !!  هزینه ی ویزای تحصیلی که این شرکت ها میگیرن چقدره ؟!؟ شرمنده سرتونو درد آوردم !! ممنون

-----------------------------------

پاسخ

خواهش میکنم. 

اول بگم که شرایط فعلی شما برای رفتن یک کم نامناسبه. متاسفم که بگم مدرک کاردانی ایران هیچ ارزشی نداره. یعنی یا باید از اول لیسانس بخونید یا اینجا لیسانس بگیرید و برای بعدا برای فوق اقدام کنید. از اون بدتر اینکه چون دیپلم رو 11 ساله گرفتید از نظر خیلی از کشورها معتبر نیست.

بازم متاسفم که بگم که از مهر پارسال خروج مشمولین برای دوره لیسانس ممنوع شده. یعنی یا باید سربازی رو برید و بعد اقدام کنید برای لیسانس مجدد یا اینکه همینجا لیسانس بگیرید و بعد برید.

بنابراین برای رفتن راه سختی در پیش خواهید داشت و باید خیلی با انگیزه باشید. البته همه راه سختی دارن! مهم اینه که آدم تصمیمی رو که میگیره تا آخر بره و ناامید نشه.

شاید اگر دیپلم 12 ساله داشتید یا اینکه این 1 سال کاردانی رو براتون حساب میکردند میشد همین الان انصراف بدید و برید سربازی. اینطوری 1 سال کاردانی رو از دست میدید به جاش توی اکثر کشورهای خارجی لیسانس 3 ساله هست (خب واحدهای عمومی ما مثل اخلاق اسلامی 1و2 و ... رو ندارن!) توی سربازی هم زبانتون رو خوب کنید. فقط یادتون نره که زبان خیلی خیلی مهمه.

اگر میخواهید فوق دیپلم بگیرید و برید چاره ای نیست که سربازی رو برید و اونجا هم دوباره از اول لیسانس شروع کنید.

اگر تصمیم دارید که برای فوق لیسانس برید که از الان باید خودتون رو برای امتحان کاردانی به کارشناسی آماده کنید تا بتونید یه دانشگاه خوب درس بخونید.


راستش هیچ کس نمیتونه برای شما تصمیم بگیره. اما من میتونم چند تا پارامتر بهتون بدم که تصمیم بگیرید:

1- بلوغ فکری: من خودم چند سال پیش که کاردانی بودم اصلا بلوغ فکر الان رو نداشتم و اگر از کشور خارج میشدم ممکن بود که برای همیشه زندگیمو از دست بدم. زندگی برام توی یه کشور خارجی اونم تنهایی وحشتناک بود. به علاوه متاسفم بگم که یک نفر از کسانی رو هم که میشناسم برای تحصیل به هند رفته بود شدیدا افسردگی گرفت و بعد از یکسال انصراف داد و برگشت. بعد از یکسال که خودش رو جمع و جور کرد رفت مالزی و به دلیل ایرانی های زیادی که اونجا بودن دیگه مشکل افسردگی نداشت اما بعد از مدتی مشکل اخلاقی پیدا کرد! خب اگر بلوغ فکری درستی داشت شاید این همه از زندگیش دور نمیشد. (البته الان داره برای فوق لیسانس میره امریکا و چون یه دانشگاه خوب مالزی خونده خیلی راحتتر قبولش میکنن)  به نظر من هر چی آدم دیرتر بره اما پخته تر باشه زحمت کمتری براش ایجاد میشه.

2- پول: خرج تحصیل توی خارج کم نیست. برای لیسانس و اکثر جاها برای فوق لیسانس هیچ فاندی به دانشجو داده نمیشه و باید خرجش رو خودش بده. من چون خودم این پول رو نداشتم با وجود اینکه تصمیم داشتم برای فوق برم نشد. اگر پول ندارید که خرج لیسانستون رو بدید خوب چاره ای ندارید که الان به رفتن فکر نکنید.

3- سربازی: مسئله بغرنجی که خیلی از ما تا قبل از سربازی نرفتن داریم. تقریبا همه زندگی رو تحت الشعاع قرار میده. از ازدواج گرفته تا خارج رفتن و ادامه تحصیل. من خودم سربازی نرفتم و علاقه ای هم ندارم برم. چیزی هم از سربازیم کم نمیشه! برای شما این مسئله مهم هست. سربازی با دیپلم رفتن خیلی سخته (من نمیدونم فقط شنیدم) اما اگر کوتاه باشه و ... شاید بشه تحملش کرد. اگر معاف میشید و یا این مدت خیلی کمه ارزش داره که قبل از رفتن خودتون رو خلاص کنید.

4- سربازی و پول: ترکیب این 2 تا یه چیز عجیبه که باید با هم ببینید. الان اگر بخواهید برید 15 میلیون وثیقه (سند یا ضمانت یا پول نقد) بذارید و کلی هم خرج اونجاست و هر چند وقتی هی باید برگردید و تمدید کنید و ... حالا ممکنه بگید که من پول دارم برم, اینجا لیسانس میگیرم و میرم اونجا و دیگه برنمیگردم و این 15 میلیون و سربازی هیچی. یا اینکه نه لیسانس میگیرم بعد میرم سربازی و بعد میرم خارج و ...

5- زبان: یادتون نره که هر جا که بخواهید برید, چه مالزی و چه هند و چه امریکا و کانادا ازتون مدرک زبان میخوان. شاید مدرکش مهم نباشه اما باید داشته باشید. از اون مهمتر اینه که اونجا درس رو به اون زبان بهتون میدن و باید یه تسلطی داشته باشید که بتونید. اگر میدونید که الان انصراف بدید و توی سربازی نتونید مدرک زبان رو بگیرید ضرر کرده اید بهتره که لیسانس رو اینجا بخونید. از اون بدتر اینکه متاسفانه توی بسیاری از کشورهای اروپایی زبان برای لیسانس انگلیسی نیست (حتی خیلی جاها برای فوق لیسانس هم انگلیسی نیست) اگر هدفتون برای نروژ و فندلاند باشه و بخواهید اونجا لیسانس بخونید احتمالا باید زبان اونها رو یاد بگیرید که کار ساده ای نیست.

6- انگیزه و هدف: این از همه مهمتره. اصلا چرا بخواهید خارج برید؟ چه هدفی دارید؟ به کجا قراره برسید که اینجا نمیشه؟ و هزار تا سئوال اینطوری که باید جوابش رو داشته باشید که توی این سفر به این سختی هیچ وقت لنگ نمونید. اگر هدفتون اینه که برید و یه جایی بگردید (مثل من!) اونجا که برسید و از این گشتن خسته بشید اونوقت دیگه دلتون نمیخواد اونجا باشید, بعد میبینید که زحماتتون به هدر رفته. تجربه من میگه که کسی که اینجا موفقه اونجا هم موفقه اما کسی که اینجا موفق نیست احتمال اینکه اونجا شکست بخوره خیلی خیلی زیاده. بنابراین اول ببینید اینجا موفق هستید و اگر نیستید چه چیزی باعث شده نباشید و اول اینجا موفق بشید.

7- سخت کوشی: درس خوندن توی یک کشور خارجی به آسونی اینجا نیست. خیلی مشکلات دیگه ای هم پیش بینی نشده باهاش برخورد میکنید که باید خیلی تلاش داشته باشید. اگر اینجا سخت کوش نیستید, اونجا سختتره که سخت کوش باشید. آیا الان در خودتون میبینید که وارد یه زندگی سخت بشید؟

8- مدرک دیپلم: متاسفم بگم که اینکه پیش دانشگاهی نخوندید برای خارج رفتن یه مقداری ضرر کردید. چونکه اکثر کشورها (تا اونجایی که من میدونم همه اروپا) میخوان که افراد دوره 12 ساله دپیلم گرفته باشن و اینطوری چون 1 سال کم میارید ممکنه که خیلی جاها نتونید پذیرش بگیرید. خب از الان مواظب این مورد باشید. شاید بتونید ادعا کنید که این یکسالی که توی دانشگاه خوندید جای اون! یا اگر فوق دیپلم رو بگیرید راحتتر میتونید بگید. (بازم بگم که فوق دیپلم اینجا اکثر جاها همون دیپلم حساب میشه)

9- تحصیل یا زندگی: تکلیفتونو با این موضوع مشخص کنید. این 2 تا با هم نمیخوره. البته جوانتر از اونی هستید که کاملا درک کنید من چی میگم اما این موضوع مهمه. اگر توی کار خودتون یه حرفه ای هستید (مثل من!) شاید ترجیح بدید که برای کار به یه کشور خارجی برید (مثل من!) اینطوری میشه درس نخوند و زندگی کرد! اما باز شرایط آدما با هم فرق میکنه مثلا من چاره ای ندارم که برای تحصیل برم اگر نرم باید اینجا 1.5 سربازی برم که هیچ فایده ای به حالم نداره, البته مجبور بشم میرم اما چرا وقتی میتونم از این زمان بهتر استفاده کنم نکنم؟ یادتون نره که برای ویزای کار هم داشتن حداقل مدرک لیسانس و چندین سال سابقه کار لازمه.

---------------------------

هزینه شرکت ها: راستش نمیدونم. برای لیسانس و فوق و دکترا با هم فرق میکنن. از 300 هزار تومن هست تا چند میلیون. به نظر من هر چی زورشون برسه. من اعتقادی به این شرکت ها ندارم و بنابراین به جز چند باری که مصاحبه های رایگانشون رو رفتم چیز بیشتری ازشون نمیدونم. همیشه فکر میکردم (و میکنم) که بدون این شرکت ها میشه اقدام کرد و پذیرش گرفت.

------------------

منو ببخشید که نمیتونم بهتر از این راهنمایی کنم. تجربه من بهم میگه که اکثر کسانی که با مدرک لیسانس از اینجا رفتن موفق تر بودن ولی افرادی هم بودن که از لیسانس رفتن و بسیار هم موفق شدن. یادتون نره که انگیزه و پشتکار و ناامیدنشدن در هیچ شرایطی بهترین راه برای رسیدن به اهداف می باشد.


نظرات 6 + ارسال نظر
اکیتا پنج‌شنبه 16 شهریور‌ماه سال 1391 ساعت 02:52 ق.ظ

اگه یه نفر فنی حرفه ای دیپلم گرفته باشه
اما کاردانی و کارشناسی شو تو بهترین دانشگاه کاردانی به کارشناسی تهران خونده باشه و فوقشو تو یکی از دانشگاههای دولتی تهران(صنعتی شریف) خونده باشه بازم بخاطر اینکه دیپلمشو 11 ساله گرفته امتیاز فاند شدنش کم میشه؟

سلام
از نظر اینکه یکسال رو توی دانشگاه نخوندید میگید؟ راستش نمیدونم اما فکر نمیکنم که دیگه مهم باشه.

اکیتا پنج‌شنبه 16 شهریور‌ماه سال 1391 ساعت 04:00 ب.ظ

اره ، منظورم همین 1 سال پیشدانشگاهیه
دیشب خیلی غصه خوردم باز الان یکم اروم شدم
اخه مگه من چه گناهی کردم که بخاطر ندونم کاری با اینکه شاگرد اول کلاس بودم رفتم فنی حالا هم باید گیر بیفتم

طیبه کریم پور یکشنبه 18 خرداد‌ماه سال 1393 ساعت 02:15 ق.ظ

سلام
من دبیرستان رشته ریاضی خوندم،پیش دانشگاهی هم خوندم و کنکور دادم ولی تهران چیزی قبول نشدم و ناچارا رفتم دانشگاه علمی کاربردی حسابداری میخونم.علمی کاربردی هم احتیاجی به مدرک پیش دانشگاهی نداره و دیپلم براش کافیه.اینم بگم که کاردانی میخونم.
ترم دومم قصد دارم سال دیگه کاردانی به کارشناسی کنکور بدم و ایشالا یه دانشگاه سراسری قبول شم که لیسانسمو از یه دانشگاه سراسری بگیرم.
سوالم اینه که
1- با توجه به این که من 2سال کاردانی خوندم و2 سال باید بخونم تا لیسانس بگیرم از نطر کشور های خارجی (مثل دانمارک ، سوئد ، فنلاند)اشکالی نداره ؟ ایراد نمیگیرن که چرا لیسانستو 4 ساله نگرفتی؟

2- به نظر شما لیسانسمو از همین دانشگاه علمی کاربردی بگیرم بهتره یا از یه دانشگاه سراسری؟ برای کشور های اروپایی کدوم معتبر تره؟

3- من شنیدم فنلاندی ها خیلی با ایرانی ها بدن حقیقت داره یا نه؟

خیلی خیلی ازتون ممنون میشم جواب سوالاتمو بدین.....

سلام

1- معمولا معدل و ... مهم تر هستن. اینه که نگرانش نباشید. بعدش چیزیه که کاریش نمیشه کرد.

2- لیسانس رو اگر میتونید برید سراسری برای چی نه؟ معلومه که کیفیت آموزش دانشگاه های سراسری بهترن.

3- نمیدونم

موفق باشید

Hossein سه‌شنبه 8 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 09:09 ق.ظ http://ilix.ir

سلام

خیلی از مطالب وبلاگ شما و اپلای ابراد را خوندم اما برای سوالی که در ذهنم هست دلم یک جواب روشن میخواد:

مشخصات من: لیسانس پیام نور رشته آی تی دارم، معدلم تعریفی نداره، مشکل سربازی ندارم. زبانم متوسط رو به بالاست اما مدرک (tofel)و(gre) ندارم.

سوال: آیا امیدی هست که برای فوق اپلای کنم (جایی که فاند هم بدن چون برام مهمه)؟

راه دیگه که به ذهنم میرسه اینه که ارشد را اینجا بخونم و فقط برای دکترا به آمریکا برم اما خیلی دوست دارم که اینطور نشه و بتونم ارشد و دکترا را همراه با فاند در آمریکا بخونم.

ممنون...

سلام

خب بلاگ منو نخوندید درست دیگه وگرنه نوشته بودم.
http://zireasemanekhoda.blogsky.com/1391/03/29/post-415/
http://zireasemanekhoda.blogsky.com/1391/04/01/post-421/

موفق باشید

bm پنج‌شنبه 10 مهر‌ماه سال 1393 ساعت 12:01 ق.ظ

سلام و خسته نباشید
نمیشه بدون معافیت تحصیلی اپلای کرد؟
مثلا وثیقه دانشجویی نذاره به جاش وثیقه سفر علمی یا نیمه علمی بذاره و بعدش بره خارح برای تحصیل و دیگه برنگرده؟
شما که سفارت آمریکا برای اپلای دکتری رفتید در مورد سربازی نپرسیدن؟
سفارت های در تهران چی می پرسند؟
اگه قصد برگشت نداشته باشی تو خارج مشکل ویزا گرفتن و تجدید پاسپورت و ... پیدا نمیکنیم؟
جریمه ی فرار از سربازی اگه کسی به ایران برگرده فک کنم 6 ماه اضافه خدمت باشه

یه زحمت بکشید بلاگ رو بخونید نوشتم همه اینا رو

فرشته سه‌شنبه 25 دی‌ماه سال 1397 ساعت 12:21 ب.ظ

سلام. من دیپلم تجربی یازده ساله دارم. بعد رفتم کاردانی گرافیک، اما بدلیل تصادف وحشتناکی که داشتم و کم خدمتی مسولین دانشگاه مشکلاتی پیش اومد که من کاردانی رو هم نگرفتم . البته ۶۰ واحد پاس کردم . حالا سوالم اینه که به نظر شما میتونم یه گواهی از شصت واحد رو بجای یک سالی که از دیپلم کم دارم استفاده کنم برای اپلای؟ ضمن اینکه من ۲۵ سالم هست. نمره آیلتسم ۸.۵ هست و زیان فرانسه رو هم مسلط هستم . و ۳ سال سابقه دار مرتبط با گرافیک دارم!
یا اینکه هستن دانشگاهایی که با دیپلم یازده ساله اوکی باشن؟
ممنون

سلام
من شرایط ایران رو نمیدونم. میدونم اکثر دانشگاه های اینجا دیپلم 12 ساله میخوان. کاردانی هم مقطع حساب نمیشه و اگر هم تموم میکردین بازم باید از اول کارشناسی شروع میکردین. به نظرم توی ایران پرس و جو کنین که چطوری میتونین دیپلم تون رو 12 ساله کنین. راستش موردتون خیلی خاصه من اطلاعی ندارم. شاید از اپلای ابراد ببینین که کسی هست که با شرایط شما بوده باشه و از اونا بپرسین.
نمره زبانتون خوبه. برای کارشناسی (bachelor) مخصوصا رشته های گرافیک و ... فاند نیست. بنابراین برای هزینه ها نمیشه روی فاند حساب کرد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد