X
تبلیغات
رایتل

گواهی تمکن مالی یک فرم هست که بانک صادر میکنه و نشون میده که شما چقدر پول توی حسابتون دارید و در یک دوره 6 ماهه چقدر پول وارد حساب شده و خارج شده. چند تا نکته خلاصه در مورد گواهی:



  • گواهی از روی همون حسابی که دارید (به ریال) صادر میشه.
  • مبلغی که روی گواهی زده میشه مبلغ ریالی حسابتون هست + نرخ دلار دولتی در اون روز. یعنی نیازی نیست که حساب ارزی داشته باشید. شنیدم برخی بانک ها قبلا تبدیل هم میکردن اما نمیدونم الانم اینطوری هست یا نه.
  • پول باید یک روز قبل به حساب ریخته بشه و فردایی که گواهی رو میگیرید هم نباید پول رو از حساب خارج کنید (یعنی حدود 48 ساعت پول باید توی حساب باشه) البته بانک با بانک فرق میکنه اما معمولا همینه.
  • اکثر بانک ها این قابلیت رو دارن که گواهی رو به صورت انگلیسی صادر کنن.
  • بانک هایی که فقط اینو به فارسی صادر میکنن نیاز به ترجمه هست.
  • بانک های خصوصی برای گرفتن گواهی دنگ و فنگ کمتری دارن. اما ظاهرا بانک ملت که تحریم خاصی داره باید یه تاییدیه علاوه بر گواهی گرفته بشه (دقیقش رو نمیدونم خودم از پارسیان گرفتم)
  • بعضی بانک ها میتونن چندین حساب رو با هم یه گواهی بدن. یعنی اگر چند تا حساب توی اون بانک دارید از همش بدن.
  • مشکلی نیست که حسابتون ارزی هم باشه. منتهی باز با همون نرخ ارزی که حساب هست مینویسن. مثلا اگر حساب یورویی هست باز به یورو مینویسن.
  • نه برای دانشگاه و نه برای سفارت به طور عمومی پرینت گردش حساب (تراکنش ها که نشون میده چقدر پول آمده توی حساب و چقدر رفته بیرون) لازم نیست. ظاهرا برخی سفارت ها مثل سفارت بیروت میخوان اما اغلب نمیخوان و همون گواهی مالی کافیه.
  • گواهی مالی بهتره به اسم پدر باشه. در صورتی که به اسم پدر یا مادر نباشه حتما یک تعهدنامه محضری از کسی که گواهی به اسم اون هست لازم میشه و اون تعهدنامه هم چیزی حدود 50-60 هزار تومن هزینه بردار هست و چون ترجمه هم لازم داره ممکنه تا 10 روز هم ترجمه اش طول بکشه.
  • بعضی دانشگاه ها حتی اگر گواهی از طرف پدر مادر هم باشه باز اون تعهدنامه رو میخوان و بدون اون انگار هیچی ندارید.
  • اگر گواهی به اسم کسی غیر از پدر و مادر و خودتون باشه, علاوه بر تعهد باید برای سفارت توجیه کنید که چرا این فرد میخواد به شما پول بده. توجیه اینکه پسرخاله اتون میخواد پول بده خیلی سخت تر از توجیه کسی هست که توجیه اینه که مدیر شرکتی که کار میکنید میخواد پول بده.
  • میتونید به جای یه گواهی چندین گواهی بگیرید. مثلا 10 هزار تا به اسم پدر, 20 هزار تا به اسم مادر و 5 هزار تا به اسم خودتون اما هیچ مزیتی ایجاد نمیکنه و فقط هزینه شما رو بالا میبره.
  • برخی از انواع موسسات مالی و اعتباری بانک حساب نمیشن و گواهیشون معتبر نیست, مراقب باشید که گواهی رو حتما از یک بانک شناخته شده بگیرید.
  • اگر خیلی پولدار هستید و مثلا 80 میلیون توی حساب خودتون دارید, بهتره از حساب خودتون گواهی نگیرید. چون سفارت ممکنه فکر کنه که شما خیلی پولدار هستید و میخواهید برید که اونجا بمونید. یعنی ارتباط کمتری با اینجا دارید.
  • گواهی یک صفحه بیشتر نیست و برای دانشگاه ها معمولا ایمیل کفایت میکنه و نیازی به ارسال پستی نیست.
  • هزینه صدور گواهی برای نسخه اول 5000 تومن (بانک پارسیان رو میگم بقیه رو نمیدونم) و برای نسخه های بعدی هر نسخه 1000تومن است. من خودم چند تا نسخه گرفتم که هم برای سفارتم بشه و هم برای داداشم که اگر خواست بره.
  • مبلغ گواهی معمولا به اندازه خرج یکسال به طور کامل است. یعنی با همه هزینه های رفت و آمد و بیمه و متفرقه و... بنابراین بستگی به دانشگاه و شهری که دانشگاه توش هست داره. الان برای امریکا مقطع تحصیلات تکمیلی (دکترا و فوق لیسانس) چیزی در حدود 35 هزار دلار تا 60 هزار دلار هست.
  • همه دانشگاه ها یک فرم به اسم Financial Affidavit دارن که توش میگن گواهی باید چقدر باشه.
  • برای اروپا معمولا دانشگاه گواهی نمیخواد و فقط سفارت میخواد و اونم باز به همون اندازه خرج یکسال هست. برای داداشم فکر کنم 8000 یورو سفارت ایتالیا گواهی میخواست.
  • گواهی ها تاریخ اعتبار ندارن اما گفته میشه که بهترین حالت اینه که در نزدیکترین زمان به ارائه مدرک گرفته بشه. برخی دانشگاه ها رسما نوشتن که نباید زیر 3 ماه گذشته یا 6 ماه گذشته باشه. بنابراین الکی از خیلی قبل نمیشه گواهی گرفت گذاشت خونه.
  • وجود گواهی انواع مدارک دیگه رو برای سفارت غیر لازم نمیکنه. شما علاوه بر اینکه گواهی میدید باید سندی هم بدید که برای سال های بعدی میتونید این خرج رو داشته باشید. من دیدم یکی نوشته بود با وجود اینکه خرج 2 سالم هم توی حسابم بود باز سفارت ریجکتم کرده, مطمئنم که هیچ سند دیگه ای ارائه نکرده بوده که پولی غیر از این هم میتونم از راهی داشته باشم. اون مدرک دیگه میتونه سند خونه (با این توجیه که اگر پول سال آینده جور نشد خونه رو میفروشیم), یا گواهی تاسیس شرکت به اسم پدر (مثلا بگید که پدرم کار میکنه از اینجا این هزینه رو میاره) و هر چیز دیگه ای میتونه باشه.
  • به طور مشابه انواع سندها و ... جای گواهی رو نمیگیره. یعنی اینکه شما نمیتونید برای دانشگاه یا سفارت سند خونه ترجمه کنید و بگید قراره بفروشیم! برای سال اول تحصیلتون این پول باید به صورت نقد توی حسابتون باشه و هیچ مدرک دیگه ای به جای این گواهی قبول نمیشه.
  • اگر کسی از دانشگاه فاند گرفته باشه به همون اندازه از گواهی مالی ای که لازمش میشه کسر میشه. مثلا اگر گواهی قراره 35 هزار تا باشه و شما فاند TA گرفته باشید, گواهی ای که دانشگاه میخواد ممکنه 25 هزار تا بشه (با این حساب که ترم 1 رو از فاند دانشگاه استفاده میکنید و ممکنه ترم 2 رو دانشگاه فاند نده و با خرج خودتون باشید).
  • کسانی که Full Fund باشن. یعنی کل هزینه رو دانشگاه تقبل کرده باشه, برای دانشگاه نیازی به گواهی مالی نخواهند داشت. برای سفارت هم به اندازه خرج چندین ماه اول مثلا 6-7 هزار دلار کاملا کافیه. بیشتر از اون اگر بگیرید ممکنه شک برانگیز بشه که این همه پول رو برای چی میخواهید ببرید؟


امیدوارم که جواب همه سئوالات رو داده باشم. اگر چیزی بود بگید اینجا اضافه کنم.

برچسب‌ها: مدارک