1- دانشنامه (همون گواهی لیسانس, فوق لیسانس) معمولا میشه با گواهی موقت یا ترم آخر هم با گواهی اشتغال به تحصیل اقدام کرد.
2- ریز نمرات: شبیه کارنامه هست با این تفاوت که برای بچه های سراسری باید وزارت علوم تایید کنه. برای بچه های دانشگاه آزاد هم باید سازمان مرکزی تایید کنه. به دانشگاهتون بگید ریز نمرات برای ترجمه میخوام راهنماییتون میکنن. ریزنمرات باید تایید شده باشه که ارزش ترجمه داشته باشه. معمولا یه هزینه ای رو سازمان مرکزی برای این کار میگیره (الان 4500 تومن هست). بعضی دانشگاه ها هم ریزنمرات انگلیسی میدن که دیگه ترجمه نمیخواد. فقط تایید میخواد.
3- رزومه: خلاصه ای از کارها و تحصیلات و تخصص و... معمولا در یک یا دو صفحه. شبیه رزومه های کاری
4- SOP ( Statement of purpose) : یک صفحه از هدفتون از ادامه تحصیل و از انتخاب این رشته و این دانشگاه و این کشور و بعد از اینکه فارغ التحصیل میشید میخواهید چکار کنید. نوشتن این یک صفحه خیلی خیلی مهمه. بعضی دانشگاه ها تصمیم گیری نهایی رو از روی همین انجام میدن. حدود 2 هفته زمان لازم داره که بنویسید.
5- نمره زبان معمولا تافل یا آیلتس. امتحان تافل و آیلتس به طور مرتب در کشور انجام میشه. شما با یکبار دادن این امتحان برای مدت 2 سال میتونید به دانشگاه ها بگید که زبان بلد هستید. (برای زبان آلمانی مدارک دیگه ای لازمه. همینطوری برای کشورهایی که انگلیسی زبان نباشند احتمال اینکه مدرک زبان دیگه ای لازم داشته باشند هم هست.) یه قاعده کلی که من بهش رسیدم اینه که شما برای دانشگاه های امریکا تافل بدید بهتره. برای دانشگاه های استرالیا آیلتس بدید بهتره. حالا بعد این دو تا امتحان رو هم توضیح میدم.
6- GRE جی آر ای: این امتحان هم اکثر دانشگاه های درجه 1 مخصوصا دانشگاه های امریکا و بعضی توی اروپا لازم دارن. توی بعضی دانشگاه هایی هم که لازم ندارن نمره اش کمک میکنه تا امتیاز بالاتری بگیرید. هرچند بعضی دانشگاه ها هم اصلا نمیخوان.
7- توصیه نامه (Letter of recommendation) (اسمهای دیگه ای هم داره). معمولا از اساتیدی که باهاشون درس داشتید یا بعضا از مدیر جایی که کار میکردید نیاز هست که معرفی بگیرید. بعضی دانشگاه ها قالب خاصی برای این نامه دارند که باید از سایتشون دانلود بشه, بعضی ها همینطوری هستن. کافیه توی یه برگه با سربرگ دانشگاه نوشته بشه.
8- گواهی مالی: بعضی دانشگاه ها (مخصوصا اگر که میخواهید با هزینه شخصی بروید) نیاز دارند تا برای دادن پذیرش به شما بدانند که حداقل هزینه یکسال زندگی و ثبت نام دانشگاه رو از قبل داشته باشید. گواهی استطاعت مالی رو میتونید با گذاشتن پول از بانک بگیرید. بعضی بانک ها مثل پارسیان این گواهی رو در ازای مبلغی (حدود 5000 تومان) به صورت انگلیسی با وجه مورد نظر کشور شما (مثلا دلار یا یورو) صادر میکنند. البته خیلی از دانشگاه ها این مدرک رو برای پذیرش نمیخوان بلکه بعد از پذیرش سفارت ازتون میخواد.
اینها همه مدارک نیست. بعضی دانشگاه ها چیزی دیگه ای میخوان بعضی ها هم همه موارد بالا رو نمیخوان. بستگی داره که چه دانشگاهی رو انتخاب کرده باشید. مثلا بعضی ها دیپلم شما رو هم میخوان. یا بعضی دیگه که خیلی گیر هستند حتی ریزنمرات دبیرستانتون رو هم میخوان.
دانشگاه های دولتی هم برای دادن ریزنمرات پول میگیرن؟ و اینکه فقط لازمه یه نسخه از ریزنمرات فارسی رو بگیرم دیگه درسته؟ و بعد به تعداد دانشگاه هایی که میخوام اپلای کنم باید ترجمه رسمی بشن
بله پول میگیرن.
بله همون یه نسخه کافیه و به تعداد لازم ترجمه رسمی میکنید. فقط از اون بدونید که چند تا ترجمه لازم دارید مثلا 14 تا اگر لازم دارید همه رو با هم بگیرید ارزونتر از این در میاد که دوبار 7 تایی بگیرید.
دالترجمه دانشجو توی انقلاب از همه جا ارزونتر بود.
من لیسانسمو دانشگاه شهرستان درس خوندم به نظر شما از یکی دانشجوهای اونجا بخوام دانشنامه و ریزنمرات رو بگیره بهش میدن؟ چون حساب کردم دوباری باید این همه راه پاشم برم اونجا
بچه های دانشگاه های شهرستان ها الان کالیفرنیا هستن این چه حرفیه. ممکنه به بچه های شما ندن اما به خودتون بدن. اگر دختر هستید و مشکل سربازی ندارید که مدرکتونو آزاد کنید و راحت بگیرید.
اگر پسر هستید و مشکل سربازی دارید ممکنه نیاز به پیگیری داشته باشید. فقط اسم خارج نیارید پیششون.
سلام
از اینکه این همه اطلاعات مفید در اختیارمون گذاشتید ممنونم.
میخواستم بدونم همه دانشگاه ها حتما مدرک زبان میخوان؟و اینکه چه جوریه؟
سلام
بله ٩٩ درصدشون میخوان
اونایی هم که نمیخوان سفارت گیر میده و ویزا نمیده
قبلا مالزی رو میشد بدون مدرک زبان رفت که چند مدتیه نمیشه
فکرشم نکنید بدون مدرک زبان بخواهید برید کشور خارجی
ممنون از راهنمایی های خوبت
من نفهمیدم اگه فاند بگیرم باز هم باید نامه بانک اینکه تو حسابم پول دارم یا نه مهمه و باید داشته باشم؟
اگر فاند بگیرید دیگه این لازم نیست. بعضی دانشگاه ها ممکنه قبل از اپلای بخوان ولی محدود هستن.
سلام
من آزاد دارم ارشدمو میگیرم و تا هفته آینده دفاع میکنم. امروز از بخش فارغ التحصیلان برای ریزنمرات سوال کردم و با جواب عجیبی مواجه شدم مبنی بر اینکه اگر دفاع کنید و فارغ التحصیل بشید و چون مشمول سربازی هم هستید پس بهتون ریزنمرات نمیدیم ! میخواستم بدونم شما چه مقطعی ریزنمرات گرفتی ؟ قبل فارغ التحصیلی یا بعد از فارغ التحصیلی ؟
ممنون.
سلام
بله همینه که میگم معمولا.
من قبل از فارغ التحصیلی اقدام کردم
موفق باشید
سلام.
ببخشید من الان ترم آخر کارشناسی هستم و هنوز فارغ التحصیل نشدم، اگه بخوام برای دکتری اپلای کنم، نیازه که ریز نمرات کارشناسی رو هم داشته باشم؟ (اینو پرسیدم که اگه نیازه، تا فارغ التحصیل نشدم برم و بگیرم)
ممنون از توضیحات مفیدتون
سلام
بله حتما تا قبل از فارغ التحصیلی بگیرین.
موفق باشین