زیر آسمان خدا

این وبلاگ داستان یک پسر ایرانیه که تصمیم گرفت بره امریکا و برای این کار دو سال اپلای کرد تا بالاخره پذیرش گرفت و ...

زیر آسمان خدا

این وبلاگ داستان یک پسر ایرانیه که تصمیم گرفت بره امریکا و برای این کار دو سال اپلای کرد تا بالاخره پذیرش گرفت و ...

چند نکته در مورد پیدا کردن خانه دانشجویی در امریکا

بهترین مرجع برای پیدا کردن خانه دانشجوهای ایرانی همون دانشگاه هستن. برای همین چند تا نکته رو که بچه های اونجا بهم گفتن اینجا مینویسم:


1- خونه های On-Campus به خونه های Off-Campus اولویت دارن.

چون هزینه رفت و آمد کم میشه و دسترسی به دانشگاه هم راحتتره. برای دانشجوهای دکترا که بیشتر وقتشونو توی آزمایشگاه میگذرونن و ممکنه شب بخوان دیروقت برگردند بهتره که خونه توی دانشگاه باشه!

من خودم خونه Off-Campus گرفتم چون قیمت خونه های On-Campus بیشتر بود و گرفتنشم رقابتی بود و از اون بدتر که اتاق های مشترک داشت. در ضمن من چون وضعیت رفتنم دیر مشخص شده بود برای اقدام کردن این خونه ها دیر شده بود. تجربه خوبی هم از زندگی خوابگاهی در گذشته نداشتم.



2- اولویت خونه با خونه های نزدیک دانشگاه هست.

با توجه به اینکه حمل و نقل عمومی توی اکثر شهرهای امریکا (به جز نیویورک و تا حدودی شیکاگو) بسیار خوب نیست, خونه باید تا حد امکان به دانشگاه نزدیک باشه. خونه هایی که مسیر مناسبی تا دانشگاه ندارن, حتما برای ساعات پایانی شب و رفت و آمد مخصوصا برای کسی که خونه نداره دردسر درست میکنه.


3- برای کسی که ماشین داره میتونه خونه جاهای بهتری گیر بیاره.

خونه های نزدیک دانشگاه, به خاطر اینکه حمل و نقلش آسونتره اغلب قیمت هایی خیلی بالاتر از ارزششون دارن. برای همین اگر کسی میتونه ماشین تهیه کنه میتونه خونه دورتر از دانشگاه با قیمت مناسبتر پیدا کنه.


4- نزدیکی به فروشگاه ها خیلی مهمه.

توی امریکا معمولا اینطوریه که مردم یه روز تعطیل میرن و کل خریداشونو انجام میدن. برای کسی که ماشین نداره, نزدیکی به فروشگاه ها خیلی خیلی مهمه.



5- زمان مناسب برای اجاره خونه های نزدیک دانشگاه اولین فرصت قبل از آمدنه.

هر چی زمان به ترم دانشگاه ها نزدیک میشه خونه ها گرونتر میشن. برای همین بهتره که چند ماه قبل از آمدن خونه رو تهیه کرد. در زمان شروع ترم هم خونه خیلی خیلی کمیاب میشه. البته خونه هایی که نزدیک دانشگاه نباشن برای کسی که ماشین داره همه سال گیر میاد. خونه ای که من یک ماه پیش اجاره کردم ماهی 640, الان داره اجاره میده 720 و تنها فرقش هم اینه که زمان اجاره الان دیگه خیلی نزدیک شروع ترم شده.


6- معمولا راحتتر میشه همخونه ای رو از ایران پیدا کرد تا اونجا.

اول بچه های اونجا بهم گفتن که همخونه ای اصلا نمیتونی اینجا پیدا کنی. معمولا ملیت ها با همدیگه خونه میگیرن و کلا سخته که پیدا کنی.

من همچین تجربه ای نداشتم. از سایت اپلای ابراد راحت شد همخونه ای پیدا کنم. البته دانشگاهی که میرم ایرانی زیاده داره. برای همخونه ای هم خیلی دیدم که خونه های 4 خوابه اجاره کردن و حالا دنبال یه نفر یا دو نفر دیگه میگردن که باهاشون هم خونه بشن. قیمت هاشونم مناسب بود. من چندماه عضو easyroommates.com بودم. هم خونه ای هایی که اونجا پیدا میشد هم اینکه قیمت بالایی میخواستن و هم اینکه خیلی هاشون اصلا دانشجو نبودن و اصلا نمیدونم زندگی با یه آدم 50 ساله چطوری میتونه باشه؟ قیمت ها مثلا ماهی 500 دلار بود. اما توی بولتن های دانشگاه میشد دانشجوهای همین دانشگاه رو پیدا کرد که با مثلا با ماهی 400-450 هم خونه ای میخواستن توی یه خونه 4 خوابه یا 3 خوابه نزدیکای دانشگاه. البته بیشترشون مثلا هندی یا چینی بودند و ندیدم اصلا هیچ ایرانی همچین کاری کرده باشه. خونه ای که من گرفتم هم اگر دو خوابه میخواستم بگیرم 500 دلار در میامد و الان که یک خوابه گرفتم و دو نفر هستیم نفری 320 میدیم که به نسبت خرج ها خیلی خوبه.



7- بعضی آپارتمان ها رو میشه آنلاین قبل از آمدن اجاره کرد

توی امریکا میشه بعضی آپارتمان ها رو قبل از آمدن اجاره کرد. معمولا مراحلش اینطوری :

  • آپارتمان رو از سایت های پیدا کردن آپارتمان پیدا میکنن.
  • سایت آپارتمان رو از توی اینترنت پیدا میکنن.
  • وارد قیمت Floor Plans (نقشه واحد ها) میشن.
  • معمولا یه گزینه داره Check Availability و اونو میزنن و جستجو میکنن که این نقشه آپارتمان برای تاریخی که میخوان وجود داره یا نه.
  • اگر وجود داشت میشه همونجا هزینه اشو پرداخت کرد و واحد رو اجاره کرد.

بعضی جاها اما باید تلفنی تماس گرفته بشه و پرسیده بشه که آیا واحدی آماده هست یا نه. به نظرم این جور خونه گرفتن توی امریکا هنوز با ایده آل خیلی فاصله داره و باید سر و سامان داده بشه. مثلا سایت های آپارتمان یابی توی سایتشون نمیتونن بهتون بگن که یه واحدی آماده هست یا نه. البته اگر عضو بشید و ... میتونن تماس بگیرن از مسئول آپارتمان بپرسن. اما فکر کنید چقدر باید هی تماس گرفته بشه که متوجه بشن بالاخره این واحدی که شما میخوای هست یا نه. قیمت واحدها هم توی سایت های آپارتمان یابی قیمت روز نیست. ممکنه شما یه واحدی رو ببینی زده 500 دلار بعد تماس بگیرن بگن که ما 600 دلاری الان داریم.

---------------

پاورقی: عکس ها مربوط به خونه خودم نیست و مربوط به یک آپارتمانه که از اینترنت پیدا کردم. قیمت واحدهای یک خوابه اش از 900 دلار به بالا و واحدهای دو خوابه از 1300 دلار به بالاست.

نظرات 2 + ارسال نظر
محمد علی شنبه 14 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 02:43 ب.ظ

البته اجاره اینترنتی اجازه چونه زدن رو از آدم میگیره. خواهر من سه سال پیش قصد داشت یه خونه تو تورنتو بخره که قیمت ملک رو حدود 650000 دلار قرار داده بودن ، و چون پولش نقد بود تونست حدود 30000 دلار با صاحب ملک چونه بزنه. بعد با اون 30000 دلار صرفه جویی شده یه ماشین دست دوم خرید (بنز خیلی تمیز!)

حواست باشه که قانون چک و چونه در تمام دنیا وجود داره ، منتها اسمش رو گذاشتن مذاکره

برای خرید خونه فرق میکنه.
برای اجاره شما چقدر میتونه چونه بزنی؟ اینو در نظر بگیرید که برای کسی که میخواد از اینجا بره, به ازای هر روزی که خونه نداشته باشه باید پول هتل بده.
بازم به نظرم برای کسی که دانشجو نیست یا میتونه ماشین تهیه کنه, ممکنه بیارزه که اول بیاد و بعد سر فرصت توی یه محله خوب خونه اشو پیدا کنه.

Helen شنبه 14 مرداد‌ماه سال 1391 ساعت 11:08 ب.ظ

ببخشید بعد اون وقت تو خونه یه خوابه دعواتون نمیشه کی از اتاق خواب استفاده کنه؟

نه تصمیم نگرفتیم هنوز

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد