قبل از اینکه بیام امریکا می دونستم که توی امریکا هم فیلترینگ اینترنت وجود داره. شرکت ها و ادارات توی ساعات اداری سایت های مربوط به سرگرمی رو که ممکنه وقت کارمندا رو تلف کنه و یه سری سایت های مشکل دار رو فیلتر کردن. توی دانشگاه ما هم خیلی از جاها به این اسم که مشکل امنیتی ممکنه داشته باشه فیلتر شده, مخصوصا تبلیغاتی که بعضا توی سایت ها هست و یا تبلیغاتی که کنار یوتیوب میاد.
اما یه سئوالی که برام بود این بود که میشه اینترنت خونه رو هم فیلتر گذاشت یا نه! یه سرچ کردم دیدم که این مشکل یه عده دیگه هم توی امریکا بوده. مسیحی ها هم برای اینکه دسترسی بچه هاشونو به اینترنت کنترل کنن به فیلتر احتیاج داشتن. یه سری راه حل های غیرمجانی و حرفه ای هم ارائه شده. اما یه راه حل مجانی هم وجود داره. شرکت OpenDNS دو تا DNS مجانی گذاشته که میشه اونو روی کامپیوتر ست کرد و یه سری از سایت ها و تبلیغاتی که ممکنه مشکل دار باشن رو فیلتر میکنه. اسم سرویس اش OpenDNS Family Sheild هست. البته فیلترش به قدرت فیلترینگ ایران نیست اما بد هم نیست. خوبیش به اینه که اجازه دسترسی به بعضی سایت های ویروس دار و سایت های تقلبی که برای دزدیدن اطلاعات پسورد و کارت اعتباری هست رو هم میگیره.
برای تنظیماتش میشه به این آدرس مراجعه کرد:
http://www.opendns.com/home-solutions/parental-controls
بعضی ها فکر میکنن که توی امریکا دیگه هیچ چیزی مرزی نداره اما وقتی میایی اینجا میبینی چقدر این مرزها دقیق مشخص شدن و کمتر میبینی کسی رو که بخواد از مرزها رد بشه.
مگه دانشگاه YouTube نبسته؟
یکی از سایت هایی که اونجا فیلتر شدن و ضایع نیستن میشه بگین؟
نه دانشگاه یوتیوب بسته نیست. اگر وایرلس وصل بشی بسته است اونم به خاطر اینه که همه بتونن راحت از وایرلس استفاده کنن. من از یوتیوب جای MP3Player استفاده میکنم. گفته بودم که.
یه سایتی به اسم AdChoices که تبلیغات میزنه روی سایت های دیگه فیلتر بود. چند وقت پیش مثقال هم فیلتر بود اما الان زدم باز شد.
سلام وودی جون
ای بابا این جناب ف ی ل ت ر که همه جا حضور داره
ما فک کردیم که فقط تو ولایت ما پیدا میشه
خب بگذریم آقا وودی جون هر کی دوست داری بگو چه جوری وقت داری این همه مطلب را تایپ کنی و پست جدید بگذاری جون تو من وقت و حوصله ندارم حتی ماه به ماه یه پست جدید بزارم با این که میانگین یه صدتایی روزانه بازدید دارم.
رازشو به ما هم یاد بده
اما مثل ... کیف کردم از اون نمایشگاه کار واقعا که
سی سال مثل ... دارن حرف ارتباط صنعت و دانشگاه را تو زر (ببخشید بلد نیستم این واژه را بنویسم) می زنن اما توش موندن و فقط حرف حرف و بازم حرف.
آقا موقعیت این نمایشگاهه خیلی خفنه موقعیت دریاب داداش
امیدوارم تویک شرکتی بری که هم باعث پیشرفت خودت بشه هم اهداف شرکت را ارتقا ببخشی.
ببخشید یه مقدار پیچیده شد.یعنی اگه میخواین از اینترنت دانشگاه برای youtube استفاده کنین باید برین سایت کامپیوتر دانشگاه و با کابل شبکه به اینترنت وصل بشین.
بله. با وایرلس هایی که هست نمیشه فیلم نگاه کرد.
توی سایتها یه جاهایی خالی برای گذاشتن لپ تاپ هم هست.
فکر می کنم این مرزبندی اونجا عاقلانه تر باشه.نه اینکه سرویس جی میل رو فیلتر کنن
اصلا چنین چیزی رو نمیدونستم !
اطلاعات بیشتر:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_censorship_by_country
مسأله فیل ترینگ دولتی است، وگرنه هر سازمانی ممکنه به دلخواه محدودیت برای کاربراش بگذاره.
یک آدم بالغ خودش فهم داره که تشخیص بده چی خوبه، چی بده. نیازی نیست دولت براش تصمیم بگیره که امروز Gmail بده، حالا فردا خوبه. خودمونیم آدم عاقل YOUTUBE رو فیی لتر می کنه؟ اونم تو دنیایی که یک ویدیو چند دقیقه بعد از UPLOAD شدن، در یک عالمه سرور و سایت مختلف DOWNLOAD می شه و تقریباً نمی شه جلوی رشدش رو گرفت!
کشورهایی که تو نقشه wikipedia صورتی هستند، تنها به دلایل سی یاسی اینقدر کنترل می کنند.
اتفاقا من اخیرا فهمیدم که آمریکا خییییییلی قانوناش درستتره و کامل.